Lästerapi i Kimito bibliotek

Koiramaista menoa kirjastossa

Cottonflickorna Ninni och Nessi väntar lugnt i väntan på kunder. Deras matte, lika lugna Charlotta studerar i Axxell Brusaby för att bli djurskötare, enligt planerna blir hon utexaminerad under detta år. På samma gång hinner hon delta i terapidjursutbildning och hon har tränat på bl.a. arbetscentralen och Kimito bäddavdelning. Nu finns de på Kimito bibliotek till glädje för barnen och ev. också för deras föräldrar.
I hemkomunen Sibbo är Charlotta, Ninni och Nessi kända på ortens servicehem. 6-åriga Ninni är officiellt redan en kompishund och 3-åriga Nessi-flickan behöver ännu endast göra 3 övningsbesök för att få den orangefärgade halsduk kompishundar får. Båda hundarna är så lugna att de lämpar sig bra som lästerapihundar. Även livligare hundar kan delta i kompishund verksamheten. ”Då hunden får väst eller halsduk på sig så förstår den att den är på jobb och beter sig efter det” berättar Charlotta. Huvudsaken är att både hund och ägare trivs med det vad de gör. På samma gång är de till glädje för äldre personer som behöver få närhet eller känner sig ensamma.
Genom lästerapin kan barn eller vuxna med lässvårigheter få en koncentrerad lyssnare, som garanterat inte störs även om man inte läser helt rätt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lästerapihundarna Ninni och Nessi finns ännu imorgon 18.4 och också nästa vecka 23.4 på plats i Kimito bibliotek. Du kan om du vill reservera din egen lästid på 20 minuter via numret 4260270 eller direkt via biblioteket

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s